Joris Van Rossem wil misverstand over 'Metejoor' rechtzetten: "Hoop dat het nog kan groeien"
COS
Joris Van Rossem wil misverstand over 'Metejoor' rechtzetten: "Hoop dat het nog kan groeien"
Foto: GoPlay

'Metejoor' bestaat al meer dan vijf jaar. In 2021 brak Joris Van Rossem door met zijn nummer 1-hit '1 op een miljoen'.

We zeggen nu allemaal 'Metejoor' als we Joris Van Rossem bedoelen, maar dat was eigenlijk niet zijn bedoeling. "Metejoor was in mijn hoofd m'n band en ik", vertelt de zanger bij 'De 10 meest gegoogelde vragen' van Qmusic. "Van 'met de Joris', juist omdat ik niet alleen wilde staan ergens, omdat ik nog wat bang was."

Eerst wou de zanger Joris als artiestennaam kiezen, maar dat vonden de platenfirma en manager wat saai. "We hebben heel lang gezocht naar een naam voor het concept. 'Met de Joris' zat heel dikwijls in mijn hoofd en zo is Metejoor ontstaan."

"Dat is nu overal een beetje de vraag en discussie: wat moeten we nu eigenlijk zeggen tegen jou? Ik ben het heel gewend dat mensen mij op straat aanspreken als Metejoor", zegt Joris, maar dat is dus wel een beetje een misverstand.

"Je hebt Clouseau en je hebt Koen Wauters van Clouseau", geeft Joris een voorbeeld. "Dus ik hoop dat het misschien nog kan groeien naar Joris van Metejoor, maar dan moet m'n band natuurlijk ook 'Metejoor' willen heten. Het is dus heel raar momenteel."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.