Interview Jo Vally is wat opgevallen bij de virologen en politici in ons land: “Dat doen ze niet”
WVDS

De Vivaldi-regering heeft de maatregelen voor de entertainmentsector verscherpt door de hoge cijfers. Vlaams artiest Jo Vally heeft er geen probleem mee, maar heeft een goed argument om alle evenementen gewoon te laten doorgaan.

Jo Vally heeft er geen probleem mee dat de er strenge coronamaatregelen van kracht zijn. “Ik vind dat correct en heb daar geen problemen mee, zolang de optredens maar mogen blijven doorgaan. Ik denk dat we nog jaren mondmaskers zullen dragen”, zegt hij aan Showbizz24.

Alles laten doorgaan

De zanger merkt op dat er weer optredens verplaatst worden. “Vorige week zijn er toch een 3 tal optredens verplaatst naar volgend jaar. Dat fenomeen hebben we vorig jaar ook gezien. Maar ik vind het eigenlijk niet goed dat organisaties en gemeenten evenementen aflassen”, klinkt het.

“Men zou beter alles gewoon laten doorgaan zodat de immuniteit van de mensen ook omhoog gaat. We moeten ons wapenen tegen het virus en door binnen te blijven gaan we geen immuniteit opbouwen.”

“Ik heb het misschien al gehad, zonder dat ik het weet. Alleszins heb ik geen symptomen gehad. Ik ben net nog getest geweest voor een optreden in Duitsland en het was negatief.”

“Wanneer de mensen de regels volgen, kan alles volgens mij perfect veilig verlopen. Mensen die ziek zijn, moeten wel thuisblijven.”

Onzekerheid door virologen en politici

Jo Vally geeft ook zijn mening over de virologen en de politici. “Door de communicatie van de virologen en de tegenstrijdige berichten worden mensen onzeker in alles."

"Politici en virologen bieden ook geen perspectieven. Ze zouden beter vooraf zeggen tot die dag gelden de maatregelen. En recent beginnen gouverneurs zich ook al te moeien met het corona overleg.”

“Het is allemaal zo onzeker en die onderzekerheid maakt het werk voor de hele entertainmentsector zo moeilijk. Denk maar aan feestzaal uitbaters, organisatoren, … Maar het is wat het is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.