Jo met de Banjo maakt zich bedenking over Koen Wauters: “Dat gebeurde er met hem na Tien Om Te Zien”
PMN

Jo met de Banjo was één van de eerste dj’s van België en is ook lang radiopresentator geweest. Maar de meeste kennen hem van Tien Om Te Zien waar hij twintig jaar lang publieksopwarmer was en de bindteksten schreef voor de presentatoren. Hij zag hij veel artiesten hun eerste stappen op een podium zetten.
 

“Voor Tien Om Te Zien was de Vlaamse muziek al tien jaar dood. Ik heb de Vlaamse top 10 gepresenteerd tot de jaren tachtig en daarna was er jarenlang niets. Tien Om Te Zien kwam destijds als een zegen en daar zijn veel artiesten geboren”, herinnert Jo met de Banjo zich nog heel goed.

“Christoff bijvoorbeeld met zijn meezinger ‘Onder de Toren’, die heb ik weten beginnen als een verwonderde talentrijk en gretige jonge kerel. Hij heeft zo zijn weg in de muziek gevonden.”

“‘Anne’ van Clouseau, was het begin van Tien Om Te Zien. Plots hadden we een jonge band uit Vlaams Brabant met een zekere Koen Wauters die prachtig kon zingen en het goed kon uitleggen. Koen is daarna ook uitgegroeid tot een enorm goede presentator.”

“Zonder Tien Om Te Zien zouden er heel veel groepen van vandaag er niet geweest zijn.”

“Zo is ook K3 geboren bij Tien Om Te Zien in Blankenberge, daar zijn ze voor het eerst verschenen voor een publiek. En we voelden onmiddellijk de magie van die drie meisjes en hun nummers.” 

“Ze maakten ook de jongsten van ons publiek heel enthousiast met hun meezingers. Als er een nieuwe single van K3 uitkwam zei ik tegen Jos Van Oosterwijck al lachend: ‘We hebben het weer een paar weken aan ons been’. “

Meer nieuws

Meer nieuws

.