Jérémie Makiese vanop Eurovisiesongfestival: "Pas ja gezegd na telefoontje met deze artiest"

door: COS
Jérémie Makiese
Afbeelding bron: GoPlay

Op donderdag 12 mei supporteren we allemaal voor onze Belgische inzending Jérémie Makiese in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Hij zal als zestiende aantreden.

Jérémie Makiese won in 2021 het negende seizoen van 'The Voice Belgique'. Amper enkele maanden later kreeg hij van de RTBF de vraag of hij aan het Eurovisiesongfestival zou willen deelnemen.

"Toen ik het aanbod kreeg om België te vertegenwoordigen, zei ik pas ja na een telefoontje met Loïc Nottet", onthult Jérémie in Het Nieuwsblad. Loïc nam in 2015 deel aan het Eurovisiesongfestival en werd toen heel knap vierde.

'Je moet van je muziek houden, dat is het geheim', vertelde Loïc aan Jérémie. "Ik ben geen fake guy. Daarom was het voor mij een belangrijke voorwaarde dat ik kon meeschrijven aan mijn Songfestivallied, wat ik met al mijn muziek doe."

Ook van andere Eurovisiesongfestivaldeelnemers kreeg hij al leuke berichten. Ook van de winnares uit 1986. "Volgens Sandra Kim moet ik me in de eerste plaats amuseren", aldus Jérémie Makiese.