Jelle Cleymans geeft het toe: "Echt met Gert Verhulst ruzie over gemaakt"
COS
Jelle Cleymans geeft het toe: "Echt met Gert Verhulst ruzie over gemaakt"
Foto: Photonews

Tegenwoordig kennen we Jelle Cleymans muzikaal vooral van het duo Cleymans & Van Geel. Twintigers en dertigers zullen Jelle hebben leren kennen als frontzanger van Spring.

Jelle Cleymans stond in december nog eens op het podium met zijn Spring-collega's tijdens de Rewind Party in het Sportpaleis. Hij bracht er onder meer het nummer 'Met de trein naar Oostende'. Jelle gaf in 'De Allerslimste Mens ter Wereld' toe dat hij het nummer haat.

"Ik kan ook verklaren waarom", zegt Jelle in 'Achter De Schermen'. "Ik vond dat we eigenlijk met Spring - we hadden 'Spring', 'Jong', 'Te Min Voor Anja' - heel toffe popmuziek maakten. In mijn hoofd was dat een beetje Clouseau, Marco Borsato - dat is het hoofd van een achttienjarige", lacht Jelle.

Tsjoeke tsjoeke tuut

"Maar achteraf gezien, dat zijn goeie songs, da's goeie muziek. En dan kwam 'Met de trein naar Oostende' en ik hoorde de woorden 'tsjoeke tsjoeke tuut' en ik denk: ja, wij zijn een band voor kinderen, maar dit gaat volgens mij de gemiddelde leeftijd echt plots heel veel naar onder halen."

"Plus ik vond dat een beetje een carnavalsnummer", geeft Jelle toe. "Ik heb daar echt met Gert Verhulst ruzie over gemaakt. Ik was toen negentien jaar en ik zei: 'Als we dit doen, dan gaan we iets verliezen van wat we hebben opgebouwd.' En Gert zei: 'Maar dat gaat een hit zijn, je gaat het zien.'"

"En we hadden allebei gelijk: dat was een grote hit, maar er veranderde ook iets in hoe iedereen ernaar keek. Plots stonden er volwassenen met een baby'tje of kleutertje. Achteraf gezien, jammer toch. Maar goed, als ik het niet zou spelen tijdens de reünie, dan is iedereen ook teleurgesteld", aldus Jelle.

Meer nieuws

Meer nieuws

.