Jelle Cleymans doet waanzinnige vaststelling over zijn huidziekte: "Het is ongelooflijk"
COS
Jelle Cleymans doet waanzinnige vaststelling over zijn huidziekte: "Het is ongelooflijk"
Foto: Photonews

Jelle Cleymans lijdt aan psoriasis. De huidziekte begon al op zijn achtste, nu zien we er niets meer van.

Als kind van 8 had Jelle Cleymans een grote vlek in zijn gezicht. Destijds had hij geen problemen met de huidziekte. "Mijn ouders zeiden altijd: 'Het is knap hoe je dat aanpakt'. Als kind snapte ik niet wat ze daarmee wilden zeggen. Achteraf begrijp je dat het inderdaad niet zo evident is", zegt Jelle bij 'De Spiegel' van Radio 2.

Jelle begrijpt dat het voor jonge mensen wel een mentale uitdaging is. Dat was voor hem ook zo. "Later begon ik mij wel te schamen. Dan had ik niet meer dat onbevangene van een kind", legt hij uit. Nu hoeft Jelle zich geen zorgen meer te maken over zijn psoriasis. Sinds 6 jaar neemt hij een medicijn en is de ziekte 'verdwenen'.

Het gaat om een medicijn dat zo duur is dat het pas wordt terugbetaald als je al een heel parcours van verschillende medicijnen hebt doorlopen. "Als die allemaal niet meer werken, kom je in aanmerking. Het ongelooflijke van dat medicijn is dat dat dus totaal weg is", zegt Jelle.

Jelle hoopt dat het binnen x-aantal jaar iets triviaals wordt en iedereen het kan gebruiken. "Want dat is onwaarschijnlijk. Het is een beetje een paradox: ik heb dat zo erg dat ik daarvoor in aanmerking kwam en daardoor heb ik het niet meer. Dat is eigenlijk waanzin", aldus Jelle Cleymans.

Meer nieuws

Meer nieuws

.