Hugo Sigal maakt zich sombere bedenking na overlijden Nicole: "Blij dat ik dat niet heb moeten meemaken"

door: COS
Nicole & Hugo
Afbeelding bron: Photonews

Hugo Sigal is het nieuwe gezicht van de campagne in de strijd tegen alzheimer. Hij doet dat natuurlijk niet alleen, ook zijn echtgenote Nicole Josy speelt na haar overlijden een grote rol in de campagne.

"Toen Nicole steeds meer last kreeg van alzheimer begon ze de teksten van onze eigen liedjes te vergeten. Dat was hartverscheurend", vertelt Hugo Sigal in het campagnefilmpje. Door online mee te zingen op stopalzheimer.be wordt er geld ingezameld. Je kan je score namelijk doneren voor onderzoek.

Bij VTM Nieuws vertelt een geëmotioneerde Hugo over het belang van dat onderzoek. Nicole kwam om het leven na een noodlottige val, maar hij én Nicole beseften maar al te goed dat ze alzheimer niet meer te boven zou komen.

"Het is misschien een heel slecht woord dat ik gebruik, maar ik ben ongelooflijk blij dat ik de verdere aftakeling niet meer heb moeten meemaken, waarop ze me niet meer zou herkend hebben. Dat ging misschien wel komen. 'Wie ben jij?', heeft ze nooit gevraagd. En daar ben ik enorm blij om", besluit Hugo.