Hugo doet iedereen naar de keel grijpen anderhalf jaar na dood van Nicole: “Ik krijg het niet over mijn hart”
PMN
Hugo doet iedereen naar de keel grijpen anderhalf jaar na dood van Nicole: “Ik krijg het niet over mijn hart”
Foto: Photonews

Het is intussen anderhalf jaar geleden dat Nicole Josy gestorven is. Ze kwam om het leven na een val van de trap. Hugo probeert het verlies nog steeds een plaatsje te geven.

Hugo had het bijzonder moeilijk na de dood van Nicole. Eerder zei hij al dat de pilletjes klaarstonden. Hij wilde niet meer verder. “Gelukkig is dat nu voorbij”, stelt hij gerust in Het Laatste Nieuws.

Nicole is anderhalf jaar dood, maar Hugo is nog steeds aan het rouwen. “Het gaat nochtans goed met me”, zegt hij. “Het dierbaarste wat ik had, ben ik verloren en ik kan dat niet gewoon worden. Ik hoop dat dit met de jaren wel lukt, maar ik vrees er eerlijk gezegd voor.”

Hugo krijgt het niet over zijn hart om de kleren van Nicole in een doos te steken

Vlak voor de crematie legde Hugo nog twee dingen in de doodskist van Nicole. Een pluchen Mickey Mouse want ze was een grote Disneyfan. Daarnaast ook nog de iconische pakjes waarmee ze deelnamen aan het Eurovisiesongefestival in 1973.

“Ik heb dat op voorhand met niemand besproken, maar ik heb er geen spijt van”, reageert Hugo. “Het was een weloverwogen daad, geen moment van een opwelling. Ik heb ze in haar kist gelegd met de woorden: ‘Nu zijn we er niet meer. Nicole en Hugo zijn dood’.”

Hugo heeft de kleren van Nicole nog niet weggedaan. “Ik kan haar gewone kleren niet in een doos steken. Dat krijg ik niet over mijn hart.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.