Hiervan was niemand op de hoogte: 'Zo maakt Gert Verhulst gigantische indruk op James Cooke'
COS
Hiervan was niemand op de hoogte: 'Zo maakt Gert Verhulst gigantische indruk op James Cooke'
Foto: GoPlay

In 'Vergeet Barbara' staat James Cooke naast zijn beste vriend Gert Verhulst. De afgelopen jaren werkten ze voor én achter de schermen samen aan verschillende programma's. 

Gert Verhulst en James Cooke leerden elkaar enkele jaren geleden kennen in de gangen van Studio 100. Hun eerste ontmoeting was eigenlijk al in 2008. James was net afgestudeerd aan het Conservatorium en was als understudy gecast in de musical Daens.

Op de avond van de première ging het mis. Er was een technisch probleem. "De grote fabriekspoorten op de scène deden het niet meer. Poorten van acht meter hoog, loodzwaar, die de hele tijd open en toe moesten", vertelt James in Het Laatste Nieuws.

"Gert Verhulst - ik kende hem alleen van ziens - heeft z’n jas uitgetrokken en ik zweer het, hij is op mankracht aan die poorten beginnen sleuren, open, toe, open, toe. Hans Bourlon aan de ene kant, Gert aan de andere, en zo: de hele avond lang."

"Het zweet liep langs z'n rug. Die passie, dat gáán, ik vond dat prachtig. Toen hij die avond aan de bar iets stond te drinken, ben ik hem dat gaan zeggen: 'Merci voor de poort'", aldus James Cooke.

Meer nieuws

Meer nieuws

.