Het houdt maar niet op: Christoff vierkant uitgelachen in gezicht en grijpt drastisch in
PMN
Het houdt maar niet op: Christoff vierkant uitgelachen in gezicht en grijpt drastisch in
Foto: Play4

Het is een verwerpelijke trend, maar de machteloosheid neemt toe. Steeds meer worden foto’s van BV’s zonder toestemming gebruikt om reclame te maken voor bijvoorbeeld afslankingsproducten.

An Lemmens maakte het onlangs mee. Ze is maar één van de vele BV’s die slachtoffer geworden is van deze trend.

Christoff ziet elke week meer dan tien valse profielen van hem op de sociale media verschijnen. Profielen die aangemaakt zijn door cybercriminelen met als doel zijn fans geld afhandig te maken.

Zo kwam een vrouw naar hem na een optreden en vroeg ze wat hij van de jurk vond die ze droeg want ‘ze hadden dat besproken’. Christoff wist uiteraard van niets.

Christoff communiceerde ooit met een cybercrimineel en dreigde met gerechtelijke stappen. “Maar die persoon lachte me vierkant in mijn gezicht uit", vertelt hij in Dag Allemaal.

“‘Doe maar’”, zei hij. “‘Ze vinden me toch nooit’. Ik heb nu zelfs iemand in dienst genomen om mijn sociale media te monitoren en de fakeprofielen door te geven bij de grote internetbedrijven. Ik zie geen andere uitweg.”

De zanger vertelt ook nog dat hij de politie ingeschakeld heeft, net als het gerecht. Hij hoopt op die manier zichzelf en zijn collega’s te kunnen beschermen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.