Helmut Lotti trekt zijn conclusies: “Heel arrogant van mij om dat te zeggen”
PMN
Helmut Lotti trekt zijn conclusies: “Heel arrogant van mij om dat te zeggen”
Foto: Photo News

Helmut Lotti is momenteel zijn metalconcerten aan het afwerken. Wat begon als een éénmalig optreden bij radiozender Willy groeide uit tot een groot succes.

Helmut Lotti stond deze zomer met zijn metalmuziek zelfs op Pukkelpop. Iets wat hij zelf ook niet had zien aankomen.

Helmut prijst zich gelukkig dat hij dit nog allemaal kan en mag beleven. “Ik heb soms het gevoel dat mijn pa hierboven op een wolkje aan de koordjes zit te trekken. Misschien is het simpel bijgeloof, maar ik geloof daar graag in”, vertelt hij in Primo.

Het is een heel mooie gedachte die zanger koestert. Helmut gelooft wel dat het op één of andere manier voorbestemd is.
(Lees verder onder de foto)

Ik heb soms het gevoel dat mijn pa hierboven op een wolkje aan de koordjes zit te trekken. Misschien is het simpel bijgeloof, maar ik geloof daar graag in

“Het is misschien heel arrogant om te denken dat er ergens een privégod de dingen voor mij bepaalt terwijl in Afrika kindjes van de honger sterven”, gaat de zanger verder.

“Maar toch geloof ik op de één of andere manier dat de dingen ergens geschreven zijn. Ik geloof ook dat je de flosj moet pakken als die passeert. En dat je de dingen zo constructief mogelijk moet doen.”

“En mensen behandelen zoals je zelf behandeld wil worden, daar geloof ik ook heel sterk in. Zonder te denken: ‘Op een dag word ik daarvoor beloond.’ Ik heb alleen nog maar dingen gedaan omdat ik vond dat het nodig was. Als ik mensen help, is ’t omdat ik hen wíl helpen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.