Hartverscheurend wat Nicole Josy aan Hugo Sigal vroeg tijdens laatste heldere momenten
COS
Hartverscheurend wat Nicole Josy aan Hugo Sigal vroeg tijdens laatste heldere momenten
Foto: Photonews

Nicole Josy overleed op 4 november nadat ze thuis van de trap viel. Enkele jaren eerder werd de ziekte van Alzheimer vastgesteld bij de zangeres van Nicole & Hugo.

Eind 2016 stopten Nicole & Hugo met optreden. "Colleke heeft steeds meer moeite om haar teksten te onthouden", vertelde Hugo Sigal voor het afscheid aan Dag Allemaal. In 2022 onthulden Nicole & Hugo wat er aan de hand was: er werd alzheimer vastgesteld bij de zangeres.

Nicole had ook nog heldere momenten. Zoals op de avond van haar noodlottige val; Nicole & Hugo gingen uit eten met vrienden. Ook op andere momenten besefte Nicole maar al te goed wat er aan de hand was met haar.

"Ze heeft een paar keer gevraagd: 'Ga jij mij wegzetten?' Ik zeg: 'Wegzetten? Nee, waarom?' 'Die Alzheimer, dat is toch niet goed, hè.' Dus ze besefte het", zegt Hugo in een HLN-fragment uit 'Boon@Night' op MENT TV.

"En dan heb ik gezegd: 'Nee, ik ga zorgen...'", zegt Hugo, terwijl hij zijn tranen verbijt. "Onze bureau is eigenlijk een slaapkamer, en ik zei: 'Ik ga dat bureau leegmaken, ik maak daar een slaapkamer van. En ik ga zorgen dat ik dat aan de verpleger of verpleegster voor Alzheimer-patiënten vraag. En dan had die voor ons kunnen zorgen.' Maar ik had haar nooit weggezet. Nooit."

Meer nieuws

Meer nieuws

.