Hanne Verbruggen van K3 doet opvallende vaststelling over Julia Boschman: "Ben daar heel vatbaar voor"
COS

Al meer dan twee maanden hebben Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn een nieuwe collega. Julia Boschman bleek de geschikte persoon om Klaasje Meijer op te volgen.

Julia Boschman gaat nu al enkele weken bijna dagelijks om met haar twee Vlaamse collega's. Hoewel Julia niet ver van de Belgische grens woont, merkte ze toch al snel een taalverschil op.

In de afgelopen weken heeft Julia "stiekem toch wel veel" van de Vlaamse taal opgepikt. "Ik vul mijn zinnen nu aan met 'se'. Dat plakken jullie achter alles. En bekan, just, toffe, of dieje mens. Dat zeggen wij écht niet. Maar ik neem het langzaam allemaal een beetje over", zegt Julia bij radiozender NRJ.

Maar ook andersom treedt het fenomeen op. Vooral bij Hanne Verbruggen. "Ik ben daar heel vatbaar voor, zo die Hollandse woordjes", bekent Hanne bij de radiozender.

"Julia zei bij de eerste persconferentie: 'Dan draai ik een knop om, standje genieten.' En ik was echt zo van: hoe mooi klinkt dat. Zij kunnen soms van die dingen verwoorden waarvan ik denk: dat kunnen we in het Vlaams niet zo mooi zeggen."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.