Guy Swinnen openhartig over de moeilijkste periode uit zijn leven

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Iemand die in een heel diepe depressie heeft gezeten is Guy Swinnen, zanger van de Scabs en Guy Swinnen Band. Hij probeert nu anderen te helpen en let goed op de signalen van zijn eigen lichaam.

“Een keerpunt en de moeilijkste periode in mijn leven was toch wel op mijn veertigste. De split van de Scabs en mijn huwelijk dat gedaan geraakte. Ik kwam volop in een heel zware depressie terecht.”

“Sinds mijn midlifecrisis ben ik nogal gevoelig aan ups en downs. Die depressie is toch wel iets wat af en toe terug de kop opsteekt. Ook vorig jaar met het overlijden van Willy heb ik het even moeilijk gehad. Gelukkig herken ik de signalen en weet ik wat ik moet doen", vertelt hij aan Showbizz24.

Corona kan een valkuil zijn, Guy legt uit waarom. “Tijdens de coronacrisis hoefde ik in feite niets te doen en zou ik zonder probleem laat kunnen opblijven en elke dag tot ‘s middags slapen, maar ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Ik heb regelmaat in mijn dagen ingebouwd.”

“Ik ben peter van het project ‘Te Gek’, dat mensen helpt bij allerlei psychologische problemen. Wij raden de mensen, die in een depressie zitten, aan om in de natuur te gaan wandelen.Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur zowel goed is voor de geest als het lichaam en het geeft je een goed gevoel.” 
 

Negatieve ervaring ombuigen in iets positiefs

“Dat advies heb ik zelf ook opgevolgd. Dagelijks neem ik de hond en dan maken we een lange wandeling in het bos. Op die manier maak ik mijn hoofd leeg. Die discipline heb ik mezelf opgelegd. Mocht je vroeger tegen mij gezegd hebben dat ik nog een fervent wandelaar zou worden, dan had ik je niet geloofd.”

“Die depressie is een heel zware periode geweest in mijn leven. Ik heb daar wel positieve lessen uit getrokken en via mijn peterschap bij ‘Te Gek’ probeer ik ook mijn ervaringen te delen met anderen die het moeilijk hebben. Ik wil heel die negatieve periode gebruiken om om te buigen tot iets positiefs.”