Interview Guy Swinnen gaat in Nederland optreden: “Heel erg dat politici ons negeren”
PMN
Guy Swinnen gaat in Nederland optreden: “Heel erg dat politici ons negeren”
Foto: Photonews

Guy is een pur sang muzikant en wat er nu gebeurt in zijn branche raakt hem persoonlijk, zo vertelt hij aan Showbizz24. Guy Swinnen gaat eind september optreden in Nederland. 
 

“Dat alle acties die de sector onderneemt, genegeerd worden door de politiek, dat vind ik heel erg. We worden flagrant aan ons lot overgelaten. Doordat we zelf geen overkoepelende organisatie hebben die voor de hele sector kan spreken en lobbyen, worden we niet gehoord.”

“Het gaat in totaal over veel geld en jobs. Er zijn heel veel mensen bij betrokken. We spreken over rijdende frituren, technici, boekingskantoren en alle toeleveranciers. De politiek zou moeten proberen om eerlijk te zijn. Het voelt aan als twee maten en gewichten.”

“Je voelt ook dat mensen het beu zijn. Mensen staan constant onder stress en worden kortaf en licht ontvlambaar gewoon omdat er geen ontspanning meer is. Het is broodnodig om mensen leuke vooruitzichten te bieden. Wij hebben op dat gebied die taak te vervullen.”
 

Waarom wijken jullie uit naar Nederland? “Het was voor ons een uitgelezen kans om met de band te kunnen optreden. Ook onze Belgische fans gaan volgens mij wel moeite doen om tot in Weert af te zakken. De Bosuil, waar het optreden doorgaat, is ook maar 20 kilometer over de Belgische grens”

Over de soepelere maatregelen die in Nederland van toepassing zijn, heeft Guy toch zo zijn eigen idee. “Ik vertrouw 100% op de wetenschap en persoonlijk ga ik toch heel voorzichtig blijven. Afstand bewaren, handen regelmatig wassen, mondmasker dragen.”

“Ondanks het feit dat ze in Nederland soepelere maatregelen hebben, ga ik bijvoorbeeld het maken van selfies achterwege laten. Ik kijk er al enorm naar uit om terug op het podium te staan.” Meer informatie over de ticketverkoop vind je via deze link.

Meer nieuws

Meer nieuws

.