Guy Swinnen eerlijk over nummers op ‘Rock ain’t dead’: “Die mensen kunnen hele rake dingen zeggen”
WVDS
Guy Swinnen eerlijk over nummers op ‘Rock ain’t dead’: “Die mensen kunnen hele rake dingen zeggen”
Foto: Photonews

De ‘Guy Swinnen Band’ heeft zijn eerste eigen album uitgebracht: ‘Rock ain’t dead’. Guy heeft daarvoor origineel 14 nieuwe rocknummers geschreven. Uiteindelijk haalden maar slechts 10 nummers het album. Showbizz24 vroeg Guy hoe je aan zo’n selectie begint.

Wanneer je bezig bent aan die nieuwe nummers wie is dan jouw klankbord?, vroeg onze reporter aan Guy. “In de eerste plaats ikzelf. Ik ben voor mezelf de grootste kritikaster. Ik kan iets opnemen en beluister het op een onbewaakt moment en dan ben ik vrij kritisch voor mezelf.”

Muzikanten luisteren volgens Guy met teveel kennis van zaken en te technisch naar een nummer. “Vandaar apprecieer ik ten zeerste de mening van iemand die niets van muziek kent. Die mensen kunnen soms heel rake dingen zeggen. En zij hebben meestal gelijk als ze een opmerking maken.”

De Guy Swinnen Band heeft een ijzersterke live reputatie. Ook tijdens hun tour met het nieuwe album weet Guy met zijn eigenzinnig stemgeluid luisteraars mee te nemen in het verhaal dat ieder nummer vertelt. 

Of het nu een lovesong is ‘Without You’ of een nummer met een sociale of maatschappelijke boodschap ‘Get Home To You’. En er wordt meer van gitaar gewisseld dan eender welke popdiva van outfit wisselt tijdens een show. Elk nummer is dan ook doordrongen van fantastische gitaar- en drumsound waarvan je oren gaan wapperen.

De Guy Swinnen Band gaat touren met het nieuwe album. Er komen regelmatig nieuwe data bij. Voor meer informatie voor data en tickets kijk dan HIER.

Wil je weten wat de zonen van Guy van zijn nieuw album vinden, bekijk dan zeker de video hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.