Guy Swinnen is 60 geworden: “Het haantje verdwijnt wat naar de achtergrond”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Guy Swinnen, zanger van de ‘Scabs’ en de ‘ Guy Swinnen Band’, werd dit jaar 60 en dat laat zich toch een klein beetje voelen. “Ik hoef niet meer constant hip te doen”, zegt hij aan Showbizz24.
 

“Zestig worden is eigenlijk een beetje de bevestiging van wat ik op mijn vijftigste al dacht: ‘Je begint oud te worden’. Een keerpunt en de moeilijkste periode in mijn leven was toch wel op mijn veertigste. De split van de Scabs en mijn huwelijk dat gedaan geraakte. 
Ik kwam in een heel zware depressie terecht.” 

“Nu pak ik het allemaal wat rustiger aan. Er zijn ook een aantal dingen die niet persé meer moeten. Ik hoef niet meer constant hip te zijn of met de laatste trend mee te doen. Door de jaren heen, heb ik mijn eigen stijl gevonden en ik hou me daar aan, op die manier blijf ik dicht bij mezelf en kom ik tot rust. Het haantje verdwijnt een beetje naar de achtergrond.”

Coronacrisis

“In het begin van de coronacrisis was het een welkome rustperiode, want ik had het heel druk gehad”, doet Guy zijn verhaal tegenover Showbizz24. 

“Wel spijtig dat alle optredens van mijn nieuwe ‘Origin Tour 2020’ hierdoor in het water vielen. Die tournee gingen we doen naar aanleiding van mijn 60e verjaardag. De meeste optredens werden wel verplaatst naar september.” 

“Even was dat rustige leven wel aangenaam, maar na een paar weken was ik het toch zo beu als koude pap. De goesting om terug aan de slag te gaan was er opnieuw.”