Gustaph legt zijn ziel bloot: “Ik was al 32”
ASX
Gustaph legt zijn ziel bloot: “Ik was al 32”
Foto: VRT - Roen Lommelen

Volgende week dinsdag krijgen we het langverwachte nummer van Mustii te horen, de Brusselse zanger die in mei onze driekleur vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Er wacht hem de moeilijke taak om het resultaat van Gustaph te evenaren of verbeteren.

Het is inmiddels al meer dan één jaar geleden dat Gustaph de harten van Vlaanderen veroverde tijdens ‘Eurosong’. Met zijn nummer Because Of You eindigde hij op het hoogste schavotje en liet onder meer The Starlings achter zich tijdens de Vlaamse voorronde.

De zanger uit Leuven wordt vooral getypeerd door zijn opvallende hoofddeksels. Zelden of nooit verschijnt Gustaph in het openbaar zonder hoed. Die fascinatie voor hoeden is desalniettemin vrij recent. “Ik was al redelijk oud, al 32 denk ik, toen ik mijn eerste hoed kocht”, bekent de Songfestivalkandidaat tijdens de MNM-podcast ’22 Minuten Stomme Vragen’.

“Die hoed was aanvankelijk gewoon een manier om niet te veel met mijn kapsel bezig te zijn toen ik aan het touren was”, gaat Gustaph verder. De afgelopen jaren ontaardde de hoedenfascinatie echter in een echte verzamelwoede. “We hebben echt geen plaats meer om ze allemaal op te bergen. Als je alles bij elkaar telt heb ik toch wel zo’n vijftig hoeden en petjes”, aldus Gustaph.

Meer nieuws

Meer nieuws

.