Gustaph doet verrassende voorspelling over winnaar Eurovisiesongfestival: "Dat zegt mijn hart"
COS

Gustaph plaatste zich donderdag met glans voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Vanavond komt onze Belgische inzending als zestiende aan bod.

De kansen van Gustaph werden door de bookmakers aanvankelijk niet zo goed ingeschat. Hij stond voor alle repetities op de 31ste plek (van de 37 deelnemende landen, red.). De afgelopen weken kon hij een paar plekjes goed maken, maar tijdens de tweede halve finale gebeurde er iets waanzinnigs.

Gustaph sprong na zijn performance van donderdag plots van 25 naar 14. Vrijdagochtend stond Gustaph op de 11de plek. Intussen heeft hij weer een plekje moeten inboeten. Maar een mooie top 10-plaats is absoluut binnen handbereik.

Een overwinning zal er waarschijnlijk niet inzitten. Wie Gustaph zelf denkt dat zal winnen? "Ik wil iedereen zo fier mogelijk maken. Vanuit die optiek zal ik zeggen dat wij dat moeten doen als België, maar als ik dat even aan de kant schuif ga ik twee dingen zeggen", vertelt Gustaph aan Songfestival.be.

"Mijn hart zegt La Zarra (Frankrijk, red.) en mijn verstand zegt Loreen (Zweden, red.). Misschien ben ik helemaal fout. Het kan zijn dat ik totaal mis ben. Maar dat is wat ik als fan nu zeg", aldus Gustaph. Vanavond weten we het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.