Er moet Gustaph nog wat van het hart na zevende plek op Eurovisiesongfestival
COS
Er moet Gustaph nog wat van het hart na zevende plek op Eurovisiesongfestival
Foto: VRT - Roen Lommelen

Gustaph zette zaterdag een fantastische show neer op het Eurovisiesongfestival. Hij werd beloond met een zevende plaats, het op één na beste resultaat voor een Vlaamse inzending.

Gustaph moest na zijn 'Eurosong'-overwinning veel kritiek slikken. Menig criticaster voorspelde geen ticket voor de finale. Stef Caers, zoals Gustaph echt heet, geeft nu iedereen het nakijken met zijn fantastische zevende plaats.

"Ik ben blij dat ik veerkrachtig ben geweest. Soms moest ik wat opboksen tegen vooroordelen en het polariserende in een wedstrijd. Door te werken en te blijven doorgaan, heeft het iets opgebracht", zegt Gustaph aan VRT NWS.

"Ik ben ook blij dat mensen zich hebben kunnen bijwerken en het wel een goed nummer zijn beginnen te vinden. Dat we nu nummer 7 zijn, is voor mij een heel groot compliment. Daar ben ik heel fier op."

Gustaph is niet ontgoocheld dat hij niet het beste Vlaamse resultaat heeft kunnen neerzetten. "Top tien was voor mij sowieso een beetje een droom toen we naar hier kwamen. Dat het gebeurd is, is echt een mooie bevestiging."

Meer nieuws

Meer nieuws

.