Enorme tegenslag voor Koen Wauters: "Doet me heel veel pijn om te zeggen"

door: COS
Koen Wauters in 'De Cooke & Verhulst Show'
Afbeelding bron: GoPlay

Koen Wauters zou het nieuwe jaar dit jaar opnieuw niet kunnen vieren met zijn familie. Hij zou namelijk naar Dakar trekken om weer aan de Dakar-rally deel te nemen.

De plannen van Koen Wauters zijn echter zopas gewijzigd. "Het doet me heel veel pijn om te zeggen dat ik Dakar niet ga kunnen rijden. Het is de eerste keer dat ik het uitspreek en ik vind het heel vervelend", vertelde Koen donderdagochtend bij Qmusic.

"We zijn naar de technische controles geweest in Marseille en onze auto's zijn afgekeurd", legt hij uit. "Dat vinden we onmetelijk erg. We zijn daar heel erg droevig over."

Koen en zijn team hadden hun oude wagens van 2012 vanonder het stof gehaald en hadden in september een persoon van de organisatie laten overkomen voor een onofficiële pre-keuring. "Dat zag er allemaal goed uit", vertelt Koen.

In Marseille bleken de auto's echter niet in orde. "Lang verhaal kort: ze hebben ons wandelen gestuurd. En niet alleen wij, ook nog zeven andere voertuigen. Allemaal voertuigen van een ouder type, meer de amateurs zoals wij, zeg maar."

Mechaniciens hebben twee dagen non-stop gewerkt volgens de normen die ze wilden. "Toen we gisterenmiddag aankwamen, was het weer: daar is ook een probleem. Ze waren onverbiddelijk, weliswaar met veel medeleven", aldus Koen Wauters.