Dokters hebben nemen ingrijpend besluit over pasgeboren zoontje Maartje Van Neygen

door: PMN
Maartje Van Neygen en zoontje Artie
Afbeelding bron: Instagram @maartjevanneygen

Maartje Van Neygen en haar man Senne zijn de trotse ouders geworden van Artie. De baby werd wel te vroeg geboren wat de dokters doet besluiten om in te grijpen.

De baby van Maartje Van Neygen moet in een couveuse. “De dokter heeft dat psychologisch heel slim aangepakt door aan Maartje te zeggen dat een zwangerschap veertig weken duurt en Artie dus de resterende tijd – zeven weken – in de couveuse zal moeten blijven”, legt oma Sanne uit in Dag Allemaal. 

“Vermoedelijk zal het niet zo lang duren, maar elke dag die je dan wint, is een mooie bonus. Anders ben je toch maar teleurgesteld.”

Door de coronamaatregelen mag Maartje niet veel bezoek ontvangen. “Och, zodra Maartje thuis is met de baby, zal ik Artie elke dag kunnen zien. Maar nu is het goed dat ze wat kan rusten en bekomen van deze heftige periode. Het voordeel aan corona is dat jonge moeders wat meer ontzien worden, en dan spreek ik niet alleen over Maartje.”

“Op de afdeling neonatologie zie ik veel mama’s die een zware zwangerschap hadden of nog met veel zorgen zitten en nood hebben aan rust. Die kunnen nu écht hun rust nemen, want de familie kan daar niet met twintig man binnenvallen tijdens het bezoekuur. Zelf mogen die jonge moeders onbeperkt bij hun kindje, dat is fantastisch”, besluit Sanne.