'Dit vindt Koen Wauters echt van 'Zomerhit'-avontuur dochter Zita Wauters'
COS
'Dit vindt Koen Wauters echt van 'Zomerhit'-avontuur dochter Zita Wauters'
Foto: Photonews

Sinds vrijdag weten we wie de twintig genomineerden van 'Zomerhit 2023' zijn. Op 19 augustus weten we wie van hen Margriet Hermans opvolgt en de trofee mee naar huis neemt.

'Zomerhit' wordt dit jaar opnieuw in goede banen geleid door Siska Schoeters en Niels Destadsbader. Achter de schermen krijgen ze versterking van een niet zo onbekend gezicht. Niemand minder dan Zita Wauters gaat aan de slag voor het VRT 1-programma.

Zita werd het afgelopen jaar intensief begeleid in de VRT Academy. Bij de VRT achten ze de 18-jarige Zita klaar voor haar eerste grote opdracht op VRT 1. Ze zal vanuit de backstage interviews met de artiesten verzorgen. Iets waar ze erg naar uitkijkt.

Zita twijfelde niet toen haar de job werd aangeboden. Op de toestemming van haar ouders wachtte ze niet. "Maar ik heb het ze wel meteen verteld toen het rond was en ze waren allebei heel blij voor mij", vertelt Zita in Het Laatste Nieuws.

"Papa heeft zelf al een paar keer opgetreden in 'Zomerhit' en kent het programma dus goed. Hij vond het een mooie kans en zei dat ik niet moest twijfelen", aldus Zita. Op woensdag 12 juli gaan de opnames van start. De eerste show wordt uitgezonden op zaterdag 15 juli.

Meer nieuws

Meer nieuws

.