Dit moet je horen! Met dit nummer trekt Jérémie Makiese naar het Songfestival voor België

door: COS
YouTube - Eurovision Song Contest
Video bron: YouTube - Eurovision Song Contest

Enkele maanden geleden werd al bekend gemaakt dat Jérémie Makiese ons land zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Nu weten we ook met welk nummer hij dat zal doen.

Jérémie Makiese vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Miss You'. Hij bestempelt 'Miss You' als een popsong met enkele klassieke klanken en wat hiphopritme waarin hij ook iets van soul legt. 

"Deze mengeling bewijst dat je alle stijlen op een harmonische manier kunt samenbrengen en tot een eenheid vormen. Ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wat ik ben!"

Jérémie won in 2021 'The Voice Belgique', de Waalse variant van de wedstrijd. De zanger met Congolese roots werd geboren in Antwerpen, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Brussel. Naast zanger is Jérémie ook voetballer. Hij is doelman bij Excelsior Virton in 1B.

Buitenaards

Op YouTube wordt alvast enthousiast gereageerd op onze inzending. "Ik ben enthousiaster voor België dan voor m'n eigen land. Jérémies stem is buitenaards. Ik had al het gevoel dat hij de winnaar kon zijn toen hij werd aangekondigd", klinkt het lovend.

"België is een van die landen die kwaliteit blijft leveren, maar altijd onderschat wordt", merkt een andere fan op. "Dit nummer gaat in de top tien belanden, en misschien zelfs top vijf bij de jury. Let op mijn woorden! Dit is een geweldig nummer met een prachtige stem."