Interview De Kreuners worden geëerd in ’The Best Of’: ”Zal voor verrassingen zorgen”
PMN
De Kreuners worden geëerd in ’The Best Of’: ”Zal voor verrassingen zorgen”
Foto: WVDS

Binnenkort zullen de opnames starten voor het nieuw muziekprogramma ‘The Best Of’. Hierin worden straffe Belgische artiesten geëerd door collega’s. Telkens zullen collega-artiesten vijf van hun populairste nummers live brengen. 
 

Dé Belgische rockgroep De Kreuners zullen met de hele groep aanwezig zijn, dus gingen wij eens luisteren wat er allemaal staat te gebeuren. We hadden een gesprek met zanger Walter Grootaers.

Ben je blij dat De Kreuners gekozen zijn om deel te nemen aan ‘The Best Of’?
“We zijn zeer vereerd dat ze ons gevraagd hebben voor dit programma en we zijn ook heel benieuwd. Alles wordt ongelooflijk goed geheim gehouden.” 

“Zo weten we niet op voorhand welke artiesten er nummers van ons gaan brengen. We weten ook niet welke hits ze gekozen hebben of op welke manier ze het nummer gaan brengen. De artiesten mogen namelijk met onze nummers doen wat ze willen. Als ze een compleet andere versie willen maken, waarom niet. Ik zeg dikwijls:’nu gaan we eindelijk weten hoe we onze nummers hadden moeten spelen’.”

“We weten echt helemaal van niets. Dat vinden we juist fantastisch en boeiend aan het programma. Op die manier gaan we ook heel spontaan reageren op wat we zullen te zien en te horen krijgen. Wat op zijn beurt waarschijnlijk voor verrassingen zal zorgen. Wij komen voor het eerste in heel veel jaren maagdelijk binnen”, lacht Walter.

Walter vind wel één ding spijtig. “Het enige spijtige is dat het programma wordt opgenomen in de Ancienne Belgique in Brussel en we gaan daar helemaal alleen zitten in de zaal. Mocht er nog publiek bij zijn geweest, dan zou het helemaal compleet zijn voor mij.” 

Wat zijn jouw verwachtingen van het programma?
“Ik ga er bewust niet mee bezig zijn en mezelf geen vragen stellen. ik laat het gewoon spontaan op me afkomen.”

Heb je zelf een favoriet nummer in jullie repertoire dat je hoopt dat erbij zal zijn? 
“Dat is heel moeilijk, het zijn er te veel om er maar één te kiezen. Ik herinner me nog wel dat jaren geleden Brahim eens voor Radio 2 ons nummer ‘Zij heeft stijl’ heeft gebracht in een swingende versie en dat was ongelooflijk straf gedaan. Ik denk dat er heel veel nummers zijn van ons, waar artiesten iets mee kunnen doen.”

Er komt met dit nieuwe programma opnieuw aandacht voor muziek, een goede zaak?
“Hoe meer muziek, hoe beter. Ik vind dat VTM wel goed zijn best aan het doen is. Kijk maar naar ‘Liefde voor Muziek’. Dat loopt toch al voor enkele jaren en het werkt. Maar dat is dan eerder voor solo-artiesten en niet voor een groep zoals die van ons. .”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.