Danny Fabry over nieuwe single: “Dankzij de buschauffeur werd het opnieuw een succes”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Danny Fabry, de zanger die in 2021 zijn 50-jarig jubileum zal vieren, legt de laatste hand aan zijn nieuwe single ‘Ogen Vol Vuur’. Een nummer met een mooie geschiedenis in een nieuw jasje. 
 

“Tijdens de laatste dagen van 2020 ga ik nog een videoclip opnemen die bij mijn nieuwe single hoort. Hiermee ga ik de laatste hand leggen aan mijn nieuwe single ‘Ogen Vol Vuur’, die begin januari zal uitkomen”, vertelt Danny Fabry aan Showbizz24. 

“Op vraag van fans, heb ik deze single gemaakt. Een 10 of 15 jaar geleden heb ik al eens eenzelfde nummer uitgebracht en daarvan heb ik nu een nieuwe versie gemaakt op aanvraag van de fans.” 

Blijkbaar heeft een buschauffeur het nummer terug nieuw leven ingeblazen. “Inderdaad. Tijdens een van mijn optredens komt een buschauffeur naar mij toe en die vraagt me ‘Danny, zou je Ogen Vol Vuur nog eens willen zingen op het podium?’” 

“Wat ik niet wist is dat deze man het liedje tijdens elke busrit speelt voor zijn passagiers. Hij is stapel op dit nummer. Ik heb dan ook, op zijn vraag, het nummer die avond op het podium gebracht en de reacties waren overweldigend. Plots wilde iedereen het nummer terug horen en kreeg ik constant mails met de vraag waar het liedje te koop is.” 

Een nummer vol vuur en passie, ideaal voor Valentijn

“Die reacties zijn voor mij de aanleiding geweest om een nieuwe versie te maken van ‘Ogen Vol Vuur’. De nieuwe tekst werd geschreven door Jo met de Banjo. Het zal goed in de smaak vallen rond valentijn denk ik, want het is een heel romantisch nummer. Het gaat over de eerste keer dat je in de ogen van iemand kijkt en je voelt hoe het vuur en de spanning in je opborrelen.”

“Hopelijk wordt deze versie, onmiddellijk een succes en gaan mijn fans niet opnieuw 10 jaar wachten”, grapt Danny nog.