Danny Fabry haalt scherp uit naar mensen die lockdownfeestjes organiseren

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Danny Fabry brengt met ‘Ogen Vol Vuur’ binnenkort een nieuwe single uit. Veel fans vroegen hem om het liedje nog eens op te nemen, wat hij ook deed.

Maar zijn nieuw nummer voorstellen aan het publiek met een optreden zit er nog niet in. “Ik vind het nog steeds heel spijtig dat alles is stilgevallen qua optredens, je kan je muziek nergens meer laten horen”, start Danny Fabry het gesprek met Showbizz24.

Wie is een grote steun voor jou tijdens de lockdown?
Dat ik nog steeds niet opnieuw mag optreden, vind ik heel erg, maar mijn vrouw en mijn dochter zijn absoluut een grote steun. Mijn dochter is momenteel gestart aan haar derde jaar aan de universiteit, maar ze is momenteel ook thuis van school omdat ze online de lessen moet volgen.

Vanzelfsprekend komen er dan wel momenten van verveling bij ons thuis. Daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Ik ben nooit een wandelaar geweest, maar nu gaan we regelmatig samen lange wandelingen doen. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat België zo mooi is, echt waar. Onlangs heb ik nog genoten van een wandeling in de bossen van Averbode, maar we zijn ondertussen echt al overal geweest. Het geeft me ook een heel gezond gevoel om in beweging te zijn.”

Wat vind je van mensen die de regels aan hun laars lappen?
“Ik probeer toch de maatregelen goed te volgen. Ik zou het heel erg vinden, mochten nu de cijfers terug naar boven gaan, na al de inspanningen die we al hebben geleverd. Als ik dan zie dat er dan nog feestjes worden georganiseerd, dan kan ik daar echt geen begrip voor opbrengen. Dan heb je in mijn ogen geen respect voor je medemens of de mensen van de zorg.”

Wat doet je persoonlijk veel verdriet tijdens deze coronacrisis?
“Waar ik wel veel van af zie, is dat ik mijn moeder niet meer mag bezoeken in het woonzorgcentrum waar ze verblijft. Ik ga er wel nog naartoe en dan blijf ik aan het venster van haar kamer staan en dan bellen we met elkaar. Ik langs buiten en zij in haar kamer, zo communiceren we met elkaar en kunnen we elkaar nog zien.” 

“Je moet weten dat mijn moeder in januari 101 jaar wordt. Voor oudere mensen vind ik deze periode een echte ramp. Ze hebben heel hun leven gewerkt en nu worden ze gewoon opgesloten in hun kamer. Dat vind ik heel triestig.” 

“Als je zo oud bent, wil je toch nog profiteren van de tijd die je nog rest. Dat valt nu volledig weg. Mijn moeder beseft alles heel goed en is zich heel bewust van de hele situatie. Ze vindt het veel erger dan in de oorlog.”

“Ik voel me gezegend dat ik haar nog heb, ik zou ze eeuwig bij me willen houden. Wij hebben een enorm hechte zoon-moeder-band. Elke dag bel ik nog met haar. Soms zelfs tot twee keer per dag. 

Hoe vier je dit jaar Kerstmis?
"Kerstmis vieren we normaal samen met mijn moeder, bij ons thuis. Dan gaan we haar halen en maken we het gezellig en genieten van lekkere gerechten. Maar ook dat zal dit jaar niet kunnen doorgaan. Natuurlijk ben ik niet alleen met dit gemis. Heel veel mensen zien daar volgens mij zwaar vanaf. In het bijzonder tijdens de eindejaarsfeesten.”
 

Tags dany fabry