Christoff slaakt een zucht van opluchting: “Eindelijk hebben ze het licht gezien”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Paus Franciscus deed onlangs een historische uitspraak. Volgens hem hebben ook holebi-koppels het recht om een gezin te vormen. “Het zijn kinderen van God”, zei hij.

Zanger Christoff, die zelf homoseksueel én gelovig is, was enorm opgelucht door die uitspraak. Dat vertelde hij vanochtend bij Qmusic. “Ze hebben eindelijk het licht gezien, daar in het Vaticaan!”, citeert HLN de zanger.

“Let op, ik heb de kerk niet nodig om gelovig te zijn”, nuanceerde hij. “Het is maar een instituut. Een verouderd instituut. Ze willen nieuw volk lokken, maar zolang ze conservatieve uitspraken blijven doen, jagen ze de mensen weg.”

Hoopgevend

Christoff was blij met de komst van deze paus, omdat hij toch al wat teweeggebracht heeft. “We zijn de goede weg op, maar we zijn er nog niet. Ze lopen nog altijd 100 jaar achter, maar we gaan niet meer onthoofd worden”, lacht Christoff. “Het geeft hoop”

Dat hij nog altijd niet mag trouwen voor de kerk, daar ligt hij niet van wakker. “Je trouwt voor jezelf, niet omdat de kerk zegt dat het mag. Het is jammer dat je niet aanvaard wordt, sowieso. Maar soit, je moet voor jezelf trouwen.”