Christoff met verstomming geslagen: "Hiermee ga ik naar de politie, dit ga ik zo niet laten"
COS
Christoff met verstomming geslagen: "Hiermee ga ik naar de politie, dit ga ik zo niet laten"
Foto: MRO

Christoff De Bolle is een van de bekendste zangers in Vlaanderen. Zijn populariteit maakt hem en zijn fans jammer genoeg ook het slachtoffer van oplichterij.

In 'Helden van het Internet' op Play4 ging Eric Goens langs bij Christoff. De zanger heeft immers veel last van valse profielen, oplichters die misbruik van zijn fans proberen te maken. Op Facebook zijn er 26 'Christoff De Bolle'-accounts. "Instagram is nog erger", zegt hij.

"Het is absurd", vertelt Christoff, die heeft moeten ingrijpen. "Ik heb iemand extern gevraagd om mijn pagina's bijna 24 op 24 te monitoren. Ik wil niet dat mijn fans ooit geld daardoor zouden verliezen of dat ik in een slecht daglicht kom te staan met fake nieuws of zo."

Christoff contacteert een van de valse pagina's voor tickets. De oplichter biedt vipstoelen aan vijftig euro aan. "Oh my God, dit is erover." Het is een Belgisch rekeningnummer. "En weet je welke naam die erbij zet? Christoff De Bolle. Hé, dit vind ik echt vies, man."

"Hiermee ga ik naar de politie. Dat ga ik zo niet laten. Alleen nog maar om een statement te maken. En als er mensen zijn... die moeten ons dat laten weten. Wij kunnen er helaas niks aan doen, wij kunnen helaas niet iedereen z'n centen terugbetalen, maar we kunnen natuurlijk wel voor een oplossing zorgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.