Belle Perez heeft slecht nieuws voor Niels Destadsbader
COS
Belle Perez heeft slecht nieuws voor Niels Destadsbader
Foto: © JOKKO

Volgende week is er bij VRT 1 de grote finale van 'Zomerhit'. We komen dan te weten wie Margriet Hermans en 'Lekker Blijven Hangen' opvolgt.

Enkele weken geleden trad Belle Perez samen met Olivia op tijdens 'Zomerhit'. Belle is zonder twijfel de queen van 'Zomerhit'. Tussen 2002 en 2006 won Belle de award vijf keer op een rij. Een nominatie voor haar zomersingle 'La Vida' zat er deze zomer niet in.

"Ik vind dat het nummer zeker potentieel had voor een nominatie. Jammer, maar het is wat het is", zegt Belle in Story. Meer dan vijftien jaar na haar laatste overwinning blijft het record van Belle wel overeind. Maar er zijn kapers op de kust.

Scharniermoment

Niels Destadsbader zou het record van Belle dit jaar kunnen evenaren. Hij won de award tussen 2017 en 2021 vier keer. Dit jaar is Niels met Kenny B genomineerd met 'Liefs Voor Later'. Al maakt Belle wel een terecht opmerking.

"Hij zou zijn vijf exemplaren niet in vijf opeenvolgende jaren verzameld hebben, zoals ik", merkt ze op in Story. "Als Niels straks wint, zal hij mijn record evenaren en dat is prima voor mij. Ik gun het hem van harte, maar een ander evengoed."

Voor Belle kwamen de overwinningen op een scharniermoment in haar carrière: toen ze van Engels naar Spaans overschakelde. "Door die Zomerhits kreeg ik de bevestiging dat wat ik al een tijd in hart en ziel aanvoelde, ook door de buitenwereld werd gewaardeerd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.