Axelle Red klaagt besluit regering aan: "Dat is pure discriminatie!"

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend komt er een nieuwe editie van '24 UUR LIVE'. Miguel Wiels heeft opnieuw talloze artiesten kunnen optrommelen.

Wie ook opnieuw van de partij is, is Axelle Red. Ze zingt een duet met Bart Peeters. Op de '24 UUR LIVE' hoopt de zangeres Jan Jambon opnieuw tegen het lijf te lopen. Ze wil hem duidelijk maken dat er een visie en aanpak op lange termijn moet komen.

"Ik wil hem niet persoonlijk aanvallen, maar volgens mij heeft hij gewoon geen tijd om met cultuur bezig te zijn. Die ministerpost is een bijbaantje, helaas. Er moet iets concreets gebeuren. Want we zijn toch meer dan enkel de narren van de maatschappij?", zegt Axelle in Het Laatste Nieuws.

Pure discriminatie

Spelen voor 200 mensen, dat kunnen enkel zwaar gesubsidieerde zalen zich volgens de zangeres permitteren. In realiteit is de sector dus eigenlijk gesloten. "Terwijl een studie van het gerenommeerde Franse Instituut Pasteur heeft vastgesteld dat er 70% meer besmettingen in vliegtuigen en 90% meer in cafés plaatsvinden dan tijdens concerten."

"Als de regering dan vraagt om allemaal opnieuw solidair te zijn, vraag ik mij af: wie is 'allemaal'? Want de enigen die getroffen worden, zijn wij. Eigenlijk is dat dus pure discriminatie", besluit Axelle Red.

Tags axelle red