Video Simon Cowell met verstomming geslagen in 'America's Got Talent' wanneer kankerpatiënte Jane origineel nummer brengt
COS

In 'America's Got Talent' passeren veel kandidaten met een heftig levensverhaal. De 30-jarige Jane uit Ohio is daar een van.

Jane, die als zangeres de naam 'Nightbirde' gebruikt, strijdt al jaren tegen kanker. De kankercellen zitten momenteel in haar longen, ruggengraat en lever. Ze heeft slecht 2 procent overlevingskansen.

Die uitspraak schokt de juryleden. "Het is belangrijk dat iedereen weet dat ik zoveel meer ben dan de slechte dingen die me overkomen zijn", vertelt ze aan de jury.

Wanneer Jane zegt dat ze een origineel nummer 'It's Okay' zal brengen, lijkt Simon Cowell niet overtuigd. Tot hij Jane het nummer hoort zingen. "Wauw", is het enige wat hij kan uitbrengen.

Janes verhaal raakt een gevoelige snaar bij Simon en de andere juryleden. "Er zijn dit jaar al veel geweldige zangers gepasseerd. Ik ga je geen 'ja' geven, ik ga je iets anders geven", klinkt het bij Simon voor hij zijn Golden Buzzer gebruikt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.