Filmmaker Jan Verheyen vond nieuwe balans na moeilijke periode: “Er moest iets veranderen”
WVDS
Filmmaker Jan Verheyen vond nieuwe balans na moeilijke periode: “Er moest iets veranderen”
Foto: Photonews

Voor filmmaker Jan Verheyen waren de afgelopen jaren zwaar. Hij heeft er geen concrete benaming voor, maar hij zat niet lekker in zijn vel.

"Een depressie of een burn-out wil ik het niet noemen, maar er scheelde iets aan mij", verduidelijkt Jan Verheyen zijn gevoel waar hij toch wel drie jaar mee rondliep.

Maar ook de personen die het dichtst bij hem staan, vrouw Lien en dochter Anna, voelden de spanning en prikkelbaarheid van Jan sterk aan. “Er moest iets veranderen, zo kon het niet verder", vertelt Lien bij Het Laatste Nieuws.

Ze besloten om in therapie te gaan. "De relatietherapeut heeft ons echt geholpen. Ze vergeleek mijn situatie met een lege batterij waarvoor geen stopcontact in de buurt is.”

Het gezin vertrok op reis om alle spanningen los te laten en toen ze terugkeerden, kwam er een ommekeer in Jans gevoel. Wat daarbij ook zeker een aanleiding voor was, was een diepgaand gesprek met Lien na hun reis.

Zo werd voor Jan duidelijk dat hun dochter Anna natuurlijk ook leed onder de situatie. “Als papa wil je een goed voorbeeld zijn voor je dochter", aldus Jan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.