Het weer Weervrouw Jill ziet wat bewegen op de weerkaarten: “Of er een hittegolf in de maak is?”
PMN
Weervrouw Jill ziet wat bewegen op de weerkaarten: “Of er een hittegolf in de maak is?”
Foto: VTM

Iedereen hunkert naar beter weer. Wanneer mogen we dat verwachten?

“Ik vind het nog altijd wel leuk om weervrouw te zijn”, zegt Jill Peeters bij VTM. “Of ik dit weer leuk vind, laat ik maar beter in het midden.” Iedereen hunkert naar beter weer.

“Vandaag mogen we ons opnieuw aan regen verwachten”, legt Jill uit. “Bovendien blijft die regen ter plaatse trappelen. Het gaat dus allemaal op dezelfde plaats uitregenen. Die regen zal er vooral zijn tijdens de voormiddag. In de namiddag kan het stilaan wat droger worden met 17 graden.”

“Er is wel een kern van hogedruk in onze buurt. Die zou wel eens voor een kanteling op de weerkaarten kunnen zorgen, maar dat duurt nog wel eventjes. Voorlopig blijft die ten westen van Ierland hangen.”

“Ook morgen kunnen er buien vallen. Ik verwacht dat dit ook pittige buien gaan zijn en we hebben recht op 18 graden.” 

“Tijdens vrijdag en het weekend wordt het lichtwisselvallig weer. Er kunnen dan ook weer enkele buien zijn, maar stilaan komt er meer ruimte voor opklaringen. Vrijdag is het frisjes met 16 graden. Zaterdag klimt de temperatuur naar 17 graden en zondag doen we er een graadje bij.”

“We zitten met een noordelijke aanvoer. Daardoor kan het niet heel warm worden. Van een hittegolf is totaal geen sprake. We zitten gevangen in relatief frisse lucht voor de tijd van het jaar.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.