BREAKING NEWS Conner Rousseau heeft nog eens goed nieuws te horen gekregen
PMN
Conner Rousseau heeft nog eens goed nieuws te horen gekregen
Foto: Photonews

De rechter heeft een oordeel geveld over de zaak tussen DPG Media en Conner Rousseau. De uitspraak is goed nieuws voor de politicus.

VTM wilde uitzenden wat Conner Rousseau gezegd had over de Romagemeenschap in ons land tijdens de Vredesfeesten in Sint-Niklaas begin september. De politicus hield dat tegen waarna de zaak voor de rechtbank kwam.

De kortgedingrechter in Dendermonde heeft het derdenverzet van DPG Media afgewezen, waardoor het publicatieverbod van informatie uit het proces-verbaal dat opgesteld werd tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overeind blijft. Bovendien moet het bedrijf een boete van 1.800 euro betalen.

De kortgedingrechter van Dendermonde wenst zich niet uit te spreken over de grond van de zaak. DPG Media, de groep achter HLN en VTM, vond dit niet kunnen en tekende derdenverzet aan. De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) sloot zich daarbij aan.

De kortgedingrechter wijst dat derdenverzet van DPG Media nu af. Bovendien moet het mediabedrijf Rousseau voor de procedurekosten een rechtsplegingsvergoeding van 1.800 euro betalen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.