De weerkaarten voorspellen zeer wisselvallig weer dit weekend: En daar hoort niet alleen neerslag bij volgens Bram Verbruggen
WVDS
De weerkaarten voorspellen zeer wisselvallig weer dit weekend: En daar hoort niet alleen neerslag bij volgens Bram Verbruggen
Foto: Eén

We beginnen het weekend droog, maar dat gaat niet zo blijven. Het weer wordt zeer wisselvallig de komende dagen, volgens weerman Bram Verbruggen.

En daar hoort niet alleen neerslag bij. “We krijgen een wisselvallig weekend met veel wind.” 

“Op dit moment vallen er al een aantal buien in de Ardennen en in de loop van de voormiddag kunnen er ook al buien vallen in het noorden van Limburg en in het oosten van Vlaams-Brabant.”

Ook de rest van het land deelt in de loop van de namiddag in de buien, verduidelijkt Bram Verbruggen in zijn weerpraatje op Radio 1. Buien die eventueel gepaard kunnen gaan met een donderslag.

“Vooral in de namiddag komt er vrij veel wind opzetten. Met windstoten van 60 of 70 kilometer per uur. Het is nog altijd warm met temperaturen van 21 graden in de Ardennen, 24 graden aan zee en 26 graden op de andere plaatsen. Ook in de loop van de avond zal het nog gaan regenen.”

Zondag ziet Bram in de weerkaarten soms zon maar toch vooral veel wolken. “Hier en daar valt er een bui.”

“Die vallen vooral in Vlaanderen en in Brussel. In het zuiden van het land blijft het droger.” 

En dan is de wind ook weer van de partij. “Windstoten tot 60 kiliometer per uur zullen er morgen opnieuw bij zijn.” 

“Het wordt frisser met temperaturen tot 21 graden aan zee en 23 graden in het binnenland."

Voor begin volgende week zien de weerkaarten er vanaf dinsdag ander uit. “Maandag kan er nog een bui vallen maar dinsdag en woensdag houden we het droog en zonnig bij temperaturen van 24 à 25 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.