Wout van Aert trekt erg pijnlijke conclusie: "Jammer en frustrerend"
PMN
Wout van Aert trekt erg pijnlijke conclusie: "Jammer en frustrerend"
Foto: foto: Photo News

Wout van Aert wacht nog steeds op zijn eerste overwinning dit jaar in de Tour de France. Het is voor hem telkens net niet.

Wout van Aert werd derde in de etappe van zaterdag in Limoges. De Kempenaar baalt dat Sporza dat hij niet gewonnen heeft. "Het is altijd frustrerend als je het werk van de ploeg niet kan afmaken."

Wout steekt de hand in eigen boezem. "Ik maakte een fout in de sprint door te lang te wachten toen Mathieu (van der Poel) en Jasper (Philipsen) aanzetten toen Christophe stilviel. Ik moest remmen en ik maakte mijn achterstand goed, maar ik kwam tekort. Ik werd overruled."

"Het was mijn eigen fout. Ik had het gevoel dat ik de benen had om te winnen, maar die heb ik al een hele week. Er zijn dagen waarop ik aan de bak moet voor Jonas (Vingegaard), maar ik hoop de 0 nog weg te vegen voor mezelf en de ploeg. We kicken ook op zeges, maar voorlopig mag het niet zijn. Het is de Tour van net niet tot dusver. Jammer."

Het geloof in Wout blijft wel overeind. Wielerexpert Michel Wuyts is vol lof over hem in Het Laatste Nieuws. “Het kan niet genoeg benadrukt worden wat Van Aert weer laat zien deze Tour. Het is monsterlijk, fantastisch en grandioos tegelijk. Hij beheerst alle knepen van het vak, want hij gaat mee in de klassiekers, kan mee in de bergen en is in staat om massasprints te winnen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.