Na code geel ziet weerman Bram Verbruggen ander uiterste op ons afkomen
WVDS
Na code geel ziet weerman Bram Verbruggen ander uiterste op ons afkomen
Foto: Eén

In Nederland is momenteel noodcode rood afgekondigd voor enkele noordelijke provincies. Maar weerman Bram Verbruggen verzekert ons dat het hier niet zover gaat komen.

Momenteel is in België code geel voor wind verlengd tot 13 uur. Deze code geldt voor Vlaanderen, Brussel en de provincies Henegouwen, Waals-Brabant en Luik.

“Wij ontsnappen aan het noodweer dat momenteel woedt in Nederland”, stelt Bram iedereen gerust in zijn weerpraatje op Radio 1. “Maar wij noteren wel nog steeds windstoten tussen 60 à 70 kilometer per uur.”

De weerman voorspelt voor vandaag wisselvallig weer met temperaturen tot 20 graden. “In de loop van de voormiddag wordt het op de meeste plaatsen zelfs zonnig.”

“In de namiddag zullen er zich opnieuw stapelwolken vormen, die kunnen uitgroeien tot een paar lokale buien.”

Deze nacht komen er grote opklaringen aan wat goede vooruitzichten biedt voor donderdag. “We krijgen morgen de zon te zien, althans de eerste uren van de dag.”

“Daarna komen er wel opnieuw stapelwolken aan en is er kans op een aantal buien. De temperatuur klimt naar 21 graden.”

“Vrijdag ziet het er zonnig en warm uit bij 27 graden met een stralend blauwe lucht." Dat zijn al pittige temperaturen en dan moet het weekend nog beginnen.

In het weekend komen er uiterst hoge temperaturen aan: “Het weekend zal zwoel aanvoelen met 30 graden op de meeste plaatsen.” Maar er komt ook verkoeling aan. “Zowel op zaterdag als zondag mogen we telkens tegen de late namiddag of avond onweerswolken verwachten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.