Zus van Xandee houdt wrang gevoel over aan ‘Sing Again’: “Ik voelde me heel ongemakkelijk”
ASX
Zus van Xandee houdt wrang gevoel over aan ‘Sing Again’: “Ik voelde me heel ongemakkelijk”
Foto: VTM

Vrijdagavond pakte VTM uit met het gloednieuwe programma ‘Sing Again’. De commerciële zender bestaat 35 jaar en duikt in de rijke geschiedenis aan talentenjachten. Ex-deelnemers werden opnieuw opgevist voor een tweede deelname.

Heel wat bekende namen passeerden in de eerste aflevering de revue. Zo was het een blij weerzien met Katerine Avgoustakis (Star Academy 2005) en ex-Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs. Maar ook minder klinkende namen gaven nog eens het beste van zichzelf.

Eén van hen is de 41-jarige Bianca Boets, beter gekend als de zus van Songfestivalkandidate Xandee. Bianca nam dertig jaar geleden, in 1994, deel aan de ‘Soundmixshow’, gepresenteerd door Bart Kaëll. Bianca won de talentenjacht, maar besliste kort nadien om nooit nog te zingen.

Tijdens de uitzending bekende Bianca dat ze in haar kinderjaren erg gepest werd na haar passage in de ‘Soundmixshow’. “Het ging zover dat ik niet meer durfde buitenkomen”, bekende een duidelijk getormenteerde Bianca.

Dat ze dertig jaar na datum toch nog eens op het podium durfde staan, deed de zus van Xandee als eerbetoon voor haar mama, die in 2018 overleed. “Ze heeft het altijd jammer gevonden dat ik gestopt ben met zingen, dus ik doe het eigenlijk voor haar”, klonk het geëmotioneerd.

Als een vis in het water voelde Bianca zich duidelijk niet. “Ik voelde me heel ongemakkelijk op dat podium”, bekent ze aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb een raar gevoel overgehouden aan mijn deelname. Een tweede leven als zangeres ambieer ik niet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.