Na vervroegde terugkeer van vakantie volgt koning Willem-Alexander opnieuw coronamaatregelen niet op
PMN

Koning Willem-Alexander heeft zich de woede van heel Nederland op de hals gehaald. Zo leefde hij de coronamaatregelen niet na.

Marketeer Fons Van Dyck ziet in Dag Allemaal veel parallellen met mei ‘68. “Ook dat was een jongerenbeweging die ten onder ging aan interne twisten”, legt hij uit.

“Na 1968 kreeg je tal van splintergroepen die hun tijd verkwanselden aan de strijd tegen elkaar, in plaats van een gezamenlijke strijd te voeren.”

“Ik kan ook begrijpen dat Kyra geërgerd is omdat volgens haar afwijkende meningen niet worden geduld’, aldus marketeer Fons Van Dyck nog. “Dogmatisch denken is steeds het gevaar in zulke bewegingen” 

Sekte
“Als Anuna niet leert omgaan met afwijkende meningen, bestaat de kans dat Youth For Climate kenmerken van een sekte krijgt. Volgens mij bevindt de beweging zich op een kruispunt en moet het fundamentele keuzes maken.” 

“Wil men ‘zuiver in de leer’ blijven? Of zijn compromissen mogelijk, en werkt men samen met de traditionele partijen? Dat hebben we ook gezien in mei ’68: een deel van die jongeren bleef steken in radicale ideeën, maar velen werden ook bedrijfsleider, advocaat of journalist."

Meer nieuws

Meer nieuws

.