VRT maakt ommezwaai over Bart De Pauw: “Grote inschattingsfout”
PMN
VRT maakt ommezwaai over Bart De Pauw: “Grote inschattingsfout”
Foto: Photonews

De VRT heeft belangrijk nieuws over Bart De Pauw. Het nieuws komt er nadat er een hele heisa is ontstaan. Het betekent ook een grote ommezwaai.

VRT-CEO Frederik Delaplace heeft enkele gesprekken gehad met Bart De Pauw. Daarna besloot hij dat de VRT de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’ niet zal uitzenden. In het proces doen de slachtoffers van Bart hun verhaal.

Dat stuitte op veel kritiek. Zo’n 200 mensen uit de cultuursector hadden de voorbije dagen nog een open brief geschreven naar minister van Media Benjamin Dalle. Ze hekelden in die brief de éénzijdige beslissing van de VRT-CEO. Ze beschuldigden hem er ook van een dubbele agenda te hebben.
 

Inschattingsfout

Het heeft wat in beweging gezet bij de VRT. CEO Frederik Delaplace laat weten dat de documentaire nu toch uitgezonden zal worden. “We hebben getracht uit te gaan van het belang van de vrouwen in deze zaak, zoals we dat de afgelopen jaren altijd hebben gedaan”, citeert Gazet van Antwerpen hem.

“Dat was alvast onze bedoeling. Het is helaas niet hoe het uitstel van de lineaire uitzending van de reeks bij velen is overgekomen. De indruk is gewekt dat er voorwaarden waren gekoppeld aan eventuele gesprekken, en dat VRT die voorwaarden ondersteunde. Dat was niet onze insteek, maar we begrijpen dat het bij velen zo is overgekomen. Dat was een grote inschattingsfout. We wensen ons hiervoor uitdrukkelijk te excuseren.”

De documentaire ‘Het proces dat niemand wou’ zal vanaf morgenavond, woensdag 27 maart, uitgezonden worden. Je zal de docu kunnen bekijken op Canvas. “We hopen dat hiermee het vertrouwen in de intenties van VRT kan worden hersteld, en dat tegelijkertijd de opgestarte gesprekken in alle rust kunnen verder gaan”, besluit Delaplace.

Meer nieuws

Meer nieuws

.